Saramura de scrumbie

de Ina in Peste, 2 Mai 2010 | 13878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • scrumbie ( 4 bucati)
  • sare gronjoasa
  • Pentru saramura:
  • 3-4 catei usturoi
  • un ardei iute
  • patrunjel
  • marar
  • delikat
  • 300 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de scrumbie:

     Scrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe toata suprafata scrumbiei si in crestaturi, apoi se pune pe gratarul incins.

      Saramura: se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute si verdeata, si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu putin delikat si 300 ml. apa, pana dau in clocot.

      Cand pestele este fript  se aseaza intr-o tava si se acopera cu saramura fierbinte.

       Se serveste calda, cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Inainte de a pune pestele la fript, freaca gratarul cu o bucata de ceapa sau sunca. Pestele nu se va lipi de gratar si-l vei intoarce cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de scrumbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ina 1

03.05.2010, 19:32

Pai la ce peste vad ca prinde domnul, scrumbia mea e nimica toata .

Bucataras Medi 1

04.05.2010, 15:34

Eu ador scrumbia....si in primavara asta am cautat si cu greu am gasit................

Ina 1

04.05.2010, 17:25

Anul trecut nu prea am avut scrumbie, dar au tot venit pescarii, anul asta. Am luat chiar azi, cu 10 lei/kg.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste